Wat kost een Doula?

Het inhuren van een Doula is een investering in jezelf die jou (en je partner) vele voordelen oplevert en die jij meer dan waard bent!

De kosten van een Doula zijn afhankelijk van de Doula en het pakket wat je kiest. Voor een basispakket (voor, tijdens en nazorg) ligt de prijs tussen de 600 en 1000 euro. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van de kosten van) een Doula.

Ook worden er vaak last-minute pakketten aangeboden of een maatwerk pakket, zodat je alleen betaalt voor wat jij nodig hebt

Wat levert een Doula op?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat continue begeleiding door een vrouw met ervaring of training (los van verloskundige of iemand uit het netwerk van de barende vrouw zoals partner, moeder, zus) tijdens een bevalling zorgt voor:
– Kortere bevallingen
– Minder keizersneden
– Minder kunstverlossingen (tang, vacuüm)
– Minder gebruik van medicamenteuze pijnbestrijding
– Betere APGAR scores van de pasgeborene
– Hogere tevredenheid over de bevalling
– Sneller herstel van de vrouw

Ziektekostenverzekering

Zorgverzekeraars met een vergoeding voor doulabegeleiding zijn Salland, Hollandzorg, Zorg Direct bij een aanvullende verzekering. Het voortraject van de doulabegeleiding kan worden ingediend als zwangerschapscursus. Dit wordt onder andere vergoedt door CZ, De Amersfoortse, Ditzo, OHRA, Univé en de Nationale Nederlanden/Delta Lloyt. En er zijn meer, check bij je verzekeraar! Een Doula moet wel lid van zijn van de NBvD. Ik voldoe aan deze voorwaarde ?.

Een Doula als kraamcadeau!

Zeker wanneer het niet je eerste kindje is, heb je het nodige qua baby uitzet al in huis. Ook ben je nadat je de eerste keer moeder en vader bent geworden vaak al rijkelijk verwend met rammelaars, slabbetjes en knuffels. Des te meer reden om dit maal een ander kraamcadeau te vragen: Een Doula.

Vertel je familie, vrienden en kennissen over waarom jij kiest voor een Doula en vraag ze een financiële bijdrage te doen in plaats van een cadeautje te kopen. Dit voorkomt een hoop dubbele cadeaus en maakt de investering in een Doula voor jezelf wat kleiner ?.