U kunt veel meer dan u denkt

Deze post schreef ik laatst voor mijn privé account op social media. Maar natuurlijk wil ik moeders (in spe) dit verhaal en de literatuurtip niet onthouden. Dit verhaal gaat namelijk niet over wratten, maar over bewustzijn, keuzes maken, zelf de regie nemen en vertrouwen op jezelf, jouw lichaam en de natuur….

Al 2 jaar lang kwamen we heel frequent bij de dokter….het schijnt hardnekkig te zijn, dus dienen we het aanstippen vaak te herhalen. We beginnen met een geel ‘goedje’, maar als de wratten zich gaan vermenigvuldigen en groter worden, komt er naast het goedje ook stikstof aan te pas. Onze schat trotseert alles dapper! 💪🏼 
Aan de lieve doktersassistenten ligt het niet, maar we zien ondanks de inspanningen geen gewenst resultaat ontstaan….

Na bijna 2 jaar zijn we het ondertussen wel zat…helpt dit überhaupt wel?? Waar zijn we mee bezig? De doktersassistente begint ook hoop te verliezen en stuurt ons door naar de dermatoloog. Ah, een specialist…daar weten ze vast raad!
 
De gespecialiseerde huidarts bekijkt het handje vol wratten en geeft aan dat er helaas niet heel veel opties tegen wratten zijn. Ze kunnen chirurgisch verwijderd worden, maar daar gaat haar voorkeur niet naar uit. Wel kan ze ons melanoom zalf voorschrijven. Wat…!!? Huidkankerzalf om een hpv virus te bestrijden? Dit voelt niet goed…we nemen het foldertje aan en gaan weer huiswaarts…

Manlief vertelt hoe hij vroeger van zijn wratten is afgekomen. Ja, dat hadden we al eens eerder gehoord. Als het zo simpel zou zijn, dan hadden ze ons dat toch wel verteld? 

We beginnen de dag erop voel goede moed! We zetten een teil klaar en om het ‘s ochtends niet te vergeten hangen we een briefje op de deur: in de teil plassen!
 
Na een week zien we al verbetering en we zijn verbijsterd als we een paar weken later zien dat alles gewoon weg is! Just like that? 🤷🏻‍♀️
 
Als dit zo ‘simpel’ verholpen kan worden, zou dat dan voor meer dingen gelden? 😉
 
Hans Moolenburgh had het ons al kunnen vertellen. Daarom staat zijn boek ook bij ons in de boekenkast. Misschien moet ik het boek er toch eens wat vaker uit trekken 😊.
 
Bye bye wratten 👋🏻