Mijn werkwijze als Doula

Werkgebied

Ik woon centraal in het noorden van Nederland, op de grens van Groningen en Friesland, vlakbij de A7. Aangezien ik binnen 1,5 na jouw telefoontje bij je wil kunnen zijn, is mijn werkgebied binnen een straal van ca. 60 kilometer rondom Surhuisterveen.

Eerste contact

Als je een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek wilt, is het wenselijk rond 16-24 weken zwangerschap contact met mij op te nemen. Op die manier hebben we ruim de tijd om je voor te bereiden op de geboorte van je baby en een vertrouwensband op te bouwen. Eerder of later kan natuurlijk ook. Als Doula begeleid ik jou aanvullend aan de verloskundige. Rond de 8e week van jouw zwangerschap neem je al contact op met een verloskundige praktijk in de buurt, zoals de Geboortegolf of Verloskundigenpraktijkwolkom. Na onze kennismaking vinden nog drie afspraken plaats.

Geboorteplan

Tijdens de volgende afspraken bespreken we jouw wensen, behoeftes en verwachtingen. Vanzelfsprekend hoor ik graag hoe je tegen de bevalling aankijkt en wat jouw bezig houdt. Ik voed jou graag met informatie die voor jou van belang is, zodat je weet wat voor keuzemogelijkheden jij hebt rondom de zwangerschap en het geboorteproces. 

Daarnaast help ik je bij het maken van je geboorteplan/geboortewensen. Dit kunnen we vormgeven in de vorm van een moodboard of op een andere manier wat bij jou past en voor jou werkt. Tijdens de laatste afspraak laat ik je genieten van een welverdiende voetmassage.Belinstructies

Wanneer je bijna bent uitgerekend en het ‘rommelt’, zou het prettig zijn als je mij daarvan alvast op de hoogte brengt. Wanneer de bevalling zich écht aandient bel je me zodra je wilt dat ik kom.

Soms is het prettig om eerst nog even te gaan rusten of slapen of nog even alleen te zijn met je partner. Bel in ieder geval als je weeën regelmatig worden en ze om de 3 minuten komen en ongeveer één minuut aanhouden.

Ook als je vliezen zijn gebroken of als je opgenomen wordt in het ziekenhuis mag je me bellen. Houd er rekening mee dat ik max. 1,5 uur na je telefoontje ter plaatse ben.

Bij twijfel…altijd bellen!

Exclusiviteit

Doordat ik mijn planning volledig op jouw uitgerekende datum zal afstemmen ben ik enkel beschikbaar voor jou. Vanaf 38 totdat je baby geboren is sta ik exclusief voor jou op wacht. Dat wil zeggen dat er altijd minimaal 4 weken tussen de geplande bevallingen zit.

Back-up Doula

Mocht je het fijn vinden om met een back-up Doula te werken, dan kan ik je kennis laten maken met één van mijn Doula collega’s. De kans is erg klein dat ik onverhoopt niet bij je baby’s geboorte kan zijn. In geval van zeer onvoorziene omstandigheden is het prettig dat je toch de begeleiding krijgt die je wenst en verdient.

Samenwerking

Reeds enkele malen heb ik de samenwerking met HypnoBirthing docente Klaziena van der Meulen van Hypnobirthing Friesland mogen aanbieden. Klaziena en ik delen onze visie en bieden je graag de mogelijkheid voor een gezamenlijke begeleiding aan. Ik vertel je graag over de mogelijkheden.

Een aantal jaren geleden ben ik tijdelijk werkzaam geweest als telefoniste bij OsteoVitaal. Vaak werd ik gebeld door ouders die vertelden over de klachten van hun kindje zoals reflux, overstrekking, kramp, spugen, huilen en slechts slapen. Ik ben onder de indruk geraakt van de hoeveelheid baby’s die succesvol behandeld werden. Kijk voor meer informatie op de website van OsteoVitaal.

Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden en wil je weten welke begeleiding ik bied? Onder ‘tarieven’ kun je een keuze maken uit de soort begeleiding die jij wenst.

Misschien heb jij nog vragen of aanvullende wensen? Vanzelfsprekend kunnen we jouw wensen en behoeftes met elkaar bespreken, telefonisch of tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.