Internationaal Doula

Afgelopen week was ik te gast op een Syrische bruiloft. Wat een bijzondere belevenis! Zo anders dan wat we in Nederland gewend zijn, maar daardoor juist zo leuk. Een andere cultuur laat andere inzichten en mogelijkheden zien.

De afgelopen twee jaar heb ik als Doula drie Syrische bevallingen mogen begeleiden en ben ik bij twee kraamfeesten geweest. In oktober staat me wederom een geboortebegeleiding van een dame uit Syrië te wachten en begin volgend jaar mag ik een stoere Amerikaanse dame begeleiden. Deze ervaringen verrijken mij als Doula en maken me veelzijdiger ☺️

Verschillende culturen

Om goede relaties op te bouwen met mensen uit andere culturen, is het essentieel om te leren hoe je verbaal en non-verbaal met elkaar kunt communiceren. Om begrip en wederzijds respect voor elkaar te hebben.

Als je als buitenlandse de Nederlandse taal, gebruiken en cultuur nog niet goed kent, is de meerwaarde van de Doula enorm! Ongeacht de wisseling van diensten van de verloskundige, wel of niet overgedragen worden aan het ziekenhuis of hoeveel bevallingen er nog meer gaande zijn: De doula is er altijd bij: je hebt dan één persoon die je kent, door wie je je gesteund voelt, die vertrouwd is en door wie je je ontspannen voelt :).