De Doula, één vast vertrouwenspersoon

Als Doula werk je niet zoals in een verloskundigenpraktijk samen met meerdere collega’s. Je kunt je diensten dus niet afwisselen. Als Doula ben je 24/7 bereikbaar en beschikbaar vanaf een bepaalde zwangerschapsduur, meestal 37 of 38 weken. Het voordeel voor de zwangere is dat er geen overdracht hoeft plaats te vinden en dat je slechts met één vast vertrouwenspersoon te maken hebt. Daarnaast ben ik als Doula exclusief beschikbaar voor jou. Mijn planning is er zo op afgestemd dat ik niet twee of meer begeleidingen binnen eenzelfde maand doe.

De bereikbaarheid van een Doula

Om 24/7 beschikbaar te kunnen zijn en binnen een uur ter plaatse te kunnen zijn als de bevalling is begonnen moet je het één en ander goed geregeld hebben. Mijn werkgever is uiterst flexibel en daarnaast heb ik voor onze drie kinderen een zeer betrouwbaar en flexibel netwerk om me heen. Zodoende kan ik binnen een uur op plaats van bestemming zijn. Mocht het zo zijn dat ik vanwege extreme omstandigheden afwezig ben, dan maak ik afspraken met mijn Doula collega’s als back-up.

Doula in Friesland, Groningen en Drenthe

Ben je op zoek naar een Doula in Groningen, Friesland of Drenthe? Dan heb ik goed nieuws! Ik woon met mijn man en drie kinderen in Surhuisterveen, dorp op de grens Friesland-Groningen. Ook de provincie Drenthe is op een steenworp afstand. Deze centrale ligging aan de A7 in het noorden van Nederland betekent dat ik als Doula binnen een uur na jouw telefoontje bij je kan zijn.